Skip to main content

In november heeft Oracle APEX versie 22.2 gereleased en deze bevat nogal wat verbeteringen die jou kunnen helpen. Daarom hebben we de belangrijkste wijzigingen even op een rijtje gezet. 

Zoeken wordt gemakkelijker

Een goede manier om te zoeken binnen je applicatie wordt steeds belangrijker. Daarom zijn we erg blij met de rich search opties binnen APEX. Er was altijd al heel veel mogelijk, maar in deze release is het zoeken nog beter geworden. Er kan nu gezocht worden in meerdere databronnen en je ziet in je zoekresultaat in welk deel van de applicatie een match is gevonden. 

Hiermee vergroot je de gebruiksvriendelijkheid enorm en geef je je jouw gebruikers de mogelijkheid om, zeker bij grote applicaties, eenvoudig de gewenste informatie of locatie te vinden van informatie. 

Nieuw Page Level Process type

Deze aanpassing maakt het mappen van parameters nog gemakkelijker. Met Parameter Mapping worden namelijk parameters automatisch voorgesteld en gekoppeld aan Page Items of Interactive Grid kolommen. Parameters zijn Data Type Aware en je kunt de parameters synchroniseren mocht het nodig zijn. 

Approval Component verbeteringen

In deze release is het Approval Component uitgebreid. Denk hierbij o.a. aan Deadlines/Due Dates, Action Logging en het uitnodigen van Participants. Waardoor het makkelijker is geworden om goedkeuringen binnen een bedrijfsproces (facturen/declaraties) te regelen binnen een applicatie. 

Nieuwe Date Picker

De Date Picker is compleet vernieuwd en sluit weer aan bij de huidige standaard. De mogelijkheid om ‘vandaag’ te kiezen is toegevoegd. Tevens is de laadtijd sneller en is er een betere interactie met gebruikers. 

Wat er verder nog in het release zit:

  • Updates voor PWA’s en mobiel, zoals een Get Current Position Dynamic Action. Zodat services en diensten waarin locatie een belangrijke rol speelt, beter ondersteund worden. 
  • Universal Theme updates
  • Dynamic Actions hebben nu de mogelijkheid om de namen van true/false Actions aan te passen.

Daarnaast zijn er nog vele kleinere aanpassingen te vinden in deze release. Voor een volledig overzicht zie ook: https://apex.oracle.com/en/platform/features/whats-new-222/

Wil je weten welke invloed dit release op jouw Oracle APEX omgeving heeft, vraag dan gratis een release talk aan en bespreek de opties met een APEX specialist.