Skip to main content

Dit jaar viert APEX World alweer haar tweede lustrum. Best bijzonder voor een conferentie die gaat over een tool. APEX is dan ook geen gewone tool, maar één die met zijn tijd meegaat én een goede toekomstvisie heeft.

In de snel veranderende ICT-markt is dat niet alleen een kunst maar ook een must. De nieuwe mogelijkheden van REST, het Universal Theme, plus de verdere focus op ‘low code’ in de laatste versie zijn hier het bewijs van. Geen wonder dat we bij Itium groot fan van APEX zijn.

ir. Learco Brizzi
Owner
T: +31 (0)6-50633145
E: lbrizzi@itium.nl

Een blik achterom

De eerste keer dat we zelf met Application Express in aanraking kwamen, was in 2004. Het werd toen nog samen met Oracle 10g als tool op een ‘Companion cd’ meegeleverd onder de vroegere naam HTMLDB. ID&T vroeg ons om een webwinkel voor dancemuziek te bouwen. Na korte bestudering waren we ervan overtuigd dat hier muziek in zat en hebben we het project aangenomen. Velen hadden daar hun vraagtekens bij, maar het is ons mooi gelukt.

Dit was in de tijd dat we tijdens cursussen velen ervan moesten overtuigen dat Oracle écht niet van plan was om de stekker uit deze tool te trekken. Eerlijk is eerlijk, die twijfel was enigszins terecht, vanwege eerdere ervaringen met een andere tool: WebDB. Deze was gebaseerd op dezelfde techniek als APEX en inmiddels (samen met Portal) via de achterdeur verdwenen. In de jaren erna won APEX continu aan vertrouwen bij een steeds groter publiek.

In 2010 was de tijd rijp voor de nlOUG (destijds OGh) om een speciale APEX-dag te organiseren. De conferentie is ooit begonnen in Zeist als een ééndaags event, waarvoor zich binnen korte tijd circa 160 deelnemers hadden ingeschreven. Samen met de groeiende ambities van de organisatoren veranderde in 2014 de naam van de conferentie in APEX World. Sinds 2015 is het luxueuze cruiseschip SS Rotterdam de vaste locatie. Het jaar erop veranderde het zelfs in een tweedaags event. Dit was behoorlijk spannend voor de organisatie. Ondertussen groeide het aantal deelnemers tot zo’n 400 unieke bezoekers.

10de editie

Tijdens deze 10de editie pakt de organisatie het nóg grootser aan. Dit keer met een boeiend programma voor zowel techneuten als niet-techneuten. Dus aan welke kant van de tafel je normaal ook zit, er zit gegarandeerd iets voor je tussen. APEX World vindt dit jaar plaats op maandag 25 en dinsdag 26 maart. Maar op de zondag ervoor staan ook al activiteiten gepland. Denk aan een #orclAPEX-run van 5 of 10 kilometer. Ook de geslaagde openmic-sessie van vorig jaar gaat op herhaling, net als de succesvolle Student Track voor de beginnende techneuten onder ons.

Nieuw dit jaar zijn de customer succes stories: korte niet-technische presentaties van bedrijven die met APEX bedrijfskritische processen ondersteunen. Er komt een deskundig panel dat met elkaar en de zaal discussieert over de toekomst van APEX. Het diner op maandagavond zal indrukwekkender zijn dan het afgelopen jaar. De line-up vanuit Oracle is opnieuw sterk: Joel Kallman, Hilary Farrell, Shakeeb Rahman en Jason Straub zijn van de partij. Kortom, het belooft weer een inspirerende conferentie te worden. Voorkom dat je de laatste ontwikkelingen mist. Kom naar APEX World om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Wij willen deze boot voor geen goud missen! Jij ook niet? Schrijf je nu hier in, dan spreken we je graag aan boord!

Neem Contact Met Ons Op

Graag komen wij in contact. Bel of mail om nader kennis te maken.

ir. Bauke den Otter
Senior BI & Data specialist
T: +31 (0)6-24700066
E: botter@itium.nl

Gerda Ackermann
Sourcing
T: +31 (0)6-11164731
E: gackermann@itium.nl

ir. N. Klaver
Senior Oracle Consultant
E: nklaver@itium.nl

V. Bax
Senior Oracle Consultant
E: vbax@itium.nl

A. Aten
Senior Oracle Consultant
E: aaten@itium.nl