Skip to main content

Oracle Apex Cursussen

Wil jij een expert worden in Oracle APEX?

Bij Itium zijn we gespecialiseerd in het werken met Oracle APEX. Deze kennis delen we natuurlijk graag met jullie. Wij bieden daarom twee leuke en interactieve driedaagse trainingen aan om je kennis te laten maken met de fundamenten van Oracle APEX. Voor je aan deze cursussen begint is het handig dat je wel al met Oracle APEX hebt gewerkt. Er wordt namelijk enige basiskennis verondersteld, al zijn het zeker geen cursussen voor de gevorderde gebruiker.


Wij bieden de volgende cursussen aan:

Oracle APEX fundamentals I (drie dagen)

  • Het aanmaken van rapporten in tabelvorm, charts en preview
  • Het aanmaken van diverse forms, zoals een master details form en interactive grid
  • Werking van dynamic actions

Tijdens Oracle APEX fundamentals I gaan we aan de slag met het aanmaken van diverse rapporten. Denk hierbij aan rapporten in tabelvorm, charts en preview. Verder gaan we tijdens deze cursus diverse forms creëren, zoals een master detail form en interactive grid.

Ook leggen we uit hoe dynamic actions werken. Dat zijn stukjes kant-en-klare javascript die je kan gebruiken in Oracle APEX om een veldje te laten verdwijnen als de gebruiker ergens anders een bepaalde keuze heeft gemaakt. Wat ook aan de orde komt tijdens fundamentals I is het maken van een backup van je applicatie en de recovery van een pagina.

Meld je hier aan!

Oracle APEX fundamentals II (drie dagen)

-Hoe kan je het beste een APEX-applicatie bouwen.
-Het kiezen van je UI-design en werken met Universal Theme.
-Werken met Javascript en Oracle APEX
-Welke externe tools passen het beste bij Oracle APEX.
-Maak je eigen authorization scheme

Waar je bij deel 1 leert hoe de tool in elkaar zit, gaan we tijdens deel 2 meer in op het ontwerpen van de applicatie en het toepassen daarvan. Tijdens de cursus gaan we in drie dagen een applicatie bouwen, waarbij wij je de tips and tricks geven om dit succesvol te doen. Zo gaan we dieper in op de bouwstandaarden en leren we je kiezen tussen verschillende User Interfaces. Daarbij behandelen we de Universal Theme en gaan we daarmee oefenen.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je applicatie veilig is. Tijdens fundamentals II gaan we daarom een eigen authorization scheme maken, zodat belangrijke zaken als inloggegevens en de gebruikersadministratie goed beveiligd zijn. Verder kijken we welke externe tools het beste passen bij Oracle APEX en gaan we werken met Javascript.

Meld je hier aan!

Deze cursussen bieden wij aan via opleidingsinstituut Vijfhart in Nieuwegein of inhouse.

In overleg met de klant kunnen wij uiteraard ook maatwerk bieden.
De cursussen worden fysiek, digitaal of in een combinatie van beide aangeboden. Koffie, thee, een koekje en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen. De locatie van opleidingsinstituut Vijfhart in Nieuwegein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Klik hier voor meer info