Skip to main content

In tijden zoals deze is snelheid vereist, zeker als er wereldwijd snel geschakeld moet worden bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Wij zien dan ook steeds meer initiatieven ontstaan die bijdragen aan het optimaliseren van de zorg, het informeren van mensen en bijhouden van medische initiatieven die mogelijk helpen tegen Covid-19. Het is goed om te zien dat de voordelen van low code hier optimaal gebruikt worden. Veel initiatieven zien namelijk vliegensvlug het levenslicht omdat ze in low code ontwikkeld worden.

Oracle biedt APEX app aan
Afgelopen maandag maakte Oracle op CNN bekend een applicatie te bouwen en te doneren aan de samenleving. Deze applicatie maakt het mogelijk voor zorgprofessionals om hun initiatieven rondom het ontwikkelen van vaccins of andere opties, te registreren en resultaten te delen. Dit vervangt de klinische proeven uiteraard niet, dat geven ze zelf ook aan, maar het kan helpen overzicht te krijgen in voortgang en wellicht het ontdubbelen van werk. De applicatie is inmiddels live en is ontwikkeld in Oracle APEX, het low code platform van Oracle.

Low code initiatieven in Nederland
Ook in Nederland zijn diverse initiatieven te zien die met low code / no code platformen ontwikkeld zijn. Zo kwam er een applicatie voorbij waarin medische voorraden van zorgprofessionals geregistreerd worden zodat direct duidelijk is waar welke voorraad ligt en of er wel / niet iets vervoerd moet worden naar een andere locatie. Binnen 4 dagen was deze app live en wordt deze gebruikt door zorginstellingen.

Apps worden belangrijk
Gisteravond werd duidelijk dat ook de Nederlandse regering gebruik gaat maken van diverse apps die informatieverspreiding en het handhaven van maatregelen versneld. Bijvoorbeeld een applicatie die de personen waarmee een besmet persoon in aanraking is geweest informeert. De Nederlandse regering verwacht deze applicatie binnen enkele weken live te hebben, wat impliceert dat ze gebruik gaan maken van een snel platform zoals no code / low code.

Itium helpt mee
Ook bij Itium werken wij met low code platformen. Heb je een goed idee in de strijd tegen Covid-19, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag dit idee tot leven te brengen door gebruik te maken van de snelheid en innovatiekracht van Oracle APEX.

Bron: Twitter