Skip to main content

Wij zijn erg blij met het nieuws van Oracle om APEX aan te bieden als standalone Oracle Cloud Infrastructure (OCI) service. Dit betekent dat het nog makkelijker wordt om aan de slag te gaan met low-code-ontwikkelingen binnen jouw organisatie. Een essentiële stap richting het versnellen van innovatie. Recent onderzoek laat namelijk zien het bouwen van applicaties met Oracle APEX meer dan 38x sneller gaat dan met complexe, full-stack technologieën.

Was voorheen APEX alleen beschikbaar als onderdeel van de Oracle Database, met deze Oracle Cloud Infrastructure service is het mogelijk om tegen een lage maandelijkse fee te starten met APEX. De instapfee is vanaf 360 dollar en daarmee krijg je support voor ‘meer dan 500 users en een ongelimiteerd aantal applicaties’. Je krijgt 1 OCPU en 1 TB aan data. Daarmee is Oracle APEX qua pricing zeer interessant voor het MKB en gaat Oracle de concurrentiestrijd met andere low-code-platformen aan.

Een ander voordeel is dat de APEX service volledig gemanaged wordt. Als klant hoef je je dus niet druk te maken over het managen van het applicatieplatform, database (incl. tuning), backups, infrastructure, patches en nieuwe versies. Dus je krijgt met Oracle APEX het beste van beide werelden in handen, een middel om jouw innovatie te versnellen voor een lage instapprijs en alleen de lusten van het hebben van een applicatieplatform, maar niet de lasten.

Ben je als developer nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Oracle APEX? Met de Oracle Cloud Free Tier kun je de gratis APEX Application Development service uitproberen en zien wat de mogelijkheden zijn van deze low-code-service.

Ben je benieuwd of we bij jou innovatie kunnen versnellen door het gebruik van low-code? Laat dan een bericht achter in de comments, dan nemen we contact op en sparren over de mogelijkheden binnen jouw organisatie.

Meer lezen? Dat kan hier en hier.