Skip to main content

Oracle APEX Oplei­dingen doen jullie dat ook?

Dus u kunt ons ook een opleidings­programma aan­bieden?” Een mede­werker van een Pensioen­fonds stelde deze vraag aan onze Senior Oracle consultant, Nico Klaver. Deze vraag staat symbool voor het gegeven dat veel klanten een bepaald beeld van jou hebben als leveran­cier.

ir. N. Klaver
Senior Oracle Consultant
E: nklaver@itium.nl

De eerste indruk van een IT-bedrijf als Itium wordt waarschijnlijk gevormd door technisch gerelateerde woorden als ‘ontwikkelen’, ‘tools’ en ‘applicaties’. Toch is het zeker niet alleen de techniek die ons drijft, wat tot uiting komt in een mooie uitspraak van Nico:

Als consultant ben ik niet alleen maar iemand die op basis van uren wordt gedetacheerd
voor het ontwikkelen van applicaties. Waar ik echt blij van word is als ik ook adviezen kan geven, projecten mag begeleiden en door kennisoverdracht onze klanten een stap vooruit laat maken. Een goede consultant is een consultant die kan achterhalen wat de klant echt wil

Wat is dan die eerste indruk en wat doen we vooral nog meer?

De eerste indruk van Itium

We zijn een IT-bedrijf op het gebied van softwareontwikkeling en gebruiken de Rapid Applicatie Development (RAD) methode, waarmee we snel web-, mobile-, en cloud-applicaties ontwikkelen. We gebruiken hiervoor low-code development platformen, zoals Oracle APEX en Betty Blocks. Ze zijn ideaal voor bedrijven die hun oude legacy systemen willen vervangen voor nieuwe modernere systemen om zo digitaal mee te kunnen.
Applicaties die ook de jonge, moderne generatie zeer zal aanspreken. Want wat mensen tegenwoordig willen, zowel jong als oud, is meer dan alleen maar saaie “scherm-applicaties”. Mooie interfaces die onafhankelijk van welk device dan ook, tablet, smartphone, PC of laptop, met elkaar samenwerken.
We zijn een software ontwikkelingsbedrijf met zeer ervaren consultants die beschikken over uitgebreide kennis van Oracle. Itium ontwerpt, bouwt en onderhoudt applicaties. We detacheren consultants en developers op IT-afdelingen van onze klanten. Met de meest
recente technologie ontwikkelen we razendsnel applicaties waardoor de samenwerking tussen de verschillende afdelingen bij onze klanten sterk wordt verbeterd.
Maar er is meer…

Een bredere kijk op Itium

Met Oracle APEX, Application Express wordt een korte ontwikkelcyclus gerealiseerd voor webgebaseerde applicaties. Echter, als je Oracle APEX in de organisatie breed en effectief wilt implementeren, zijn gedegen opleidingen zeer aan te bevelen.

Daarom hebben wij een aantal APEX opleidingen ontwikkeld voor zowel de beginnende als de gevorderde ontwikkelaar. Deze opleidingen verzorgen we in-house bij onze klanten of via opleidingsinstituut Vijfhart – IT opleidingen. Heel bewust kiezen we voor klassikale trainingen, omdat kennis dan intensiever wordt uitgewisseld dan via online trainingen. Een bijkomend voordeel is dat de keuze voor klassikaal het mogelijk maakt de kennisoverdracht beter af te stemmen op het aanwezige kennisniveau van de cursisten.

De opleiding wordt gegeven door docenten die in hun dagelijkse werk Oracle APEX kennis opdoen en vervolgens delen met de cursisten. In ons sterk veranderende vakgebied geloven we dat docenten altijd de echte praktijksituatie van klanten moeten kennen om niet te vervallen in theorie die niet aansluit bij de werkelijkheid.

Itium is eigenaar en ontwikkelaar van dit hoogwaardige opleidingsprogramma dat onder andere is opgenomen in het curriculum van Vijfhart IT Opleidingen.

Diverse modules, afhankelijk van het kennisniveau

Het opleidingsprogramma bestaat uit de volgende modules:
◉  Oracle APEX 5.1.Fundamentals deel 1- Voor mensen die ervaring hebben met Oracle, maar geen ervaring met APEX
◉  Oracle APEX 5.1 Fundamentals deel 2 – Borduurt voort op het kennisniveau van deel 1, meer geavanceerde onderwerpen als CSS (Cascading Style Sheets) worden behandeld. Kennis van JavaScript voor beginnende programmeurs is vereist.
◉  Oracle APEX 5.0 beheer – Voor de technische beheerders (DBA’s Database Administrators). Onderwerpen als veiligheid, performance, rapportage, autorisatie en authenticatie worden behandeld

De toegevoegde waarde van een professioneel IT-team

Ons zeer ervaren team van consultants laat u na het volgen van een goed Oracle APEX opleidingsprogramma natuurlijk niet in de steek. Toegevoegde waarde bieden we doordat we consultants in dienst hebben met gemiddeld meer dan 15 jaar IT-, Oracle- en projectervaring. Daarnaast zijn we een compact en overzichtelijk team, waardoor we zonder tussenkomst van allerlei managementlagen snel reageren.
Itium, voor als het om moderne applicaties gaat die je met de juiste kennisoverdracht een glimlach op je gezicht geven.

Leave a Reply