Skip to main content

Oracle Cloud Day 2017

Een verslag van “Next is Now!”

Bent u klaar voor de 21ste eeuw? Een interessante vraag omdat techno­logische digitale ontwik­kelingen zich expo­nentieel vermenig­vuldigen en het daarmee voor veel bedrijven een uitdaging is om een leidende positie te behouden.

Rob Brewster
Sales
T: +31 (0)6-55150621
E: rbrewster@itium.nl

ir. Learco Brizzi
Senior Oracle Consultant
T: +31 (0)6-50633145
E: lbrizzi@itium.nl

De tijd van industrialisatie naar digitaal heeft immers veel langer geduurd dan de tijd dat we van ‘digitaal en mobiel’ snel zullen geraken in een nieuw tijdperk. Hier gaat het onder andere om zeer hoogwaardige business processen, kunstmatige intelligentie en robotisering.
Het is nu de tijd om je business te veranderen en te innoveren. Dat werd duidelijk tijdens de Oracle Cloud Day 2017. “Next is now!” Er is veel meer nu, dan we in eerste instantie denken. Een aansprekende voorbeeld, waar veel aandacht naar uitging, was de nu al beschikbare vliegende auto. Wie weet krijgen we binnenkort wel de zelf vliegende auto en is een zelfrijdende auto gewoon ‘heel erg 2018’.

Machine Lear­ning en Kunst­matige Intel­li­gentie

We zijn aangekomen in een wereld van machine learning en kunstmatige intelligentie. Uitdagend en soms wat onwennig. Op basis van gedragsdata van een werknemer kan een werkgever concluderen dat hij of zij de onderneming binnenkort wil verlaten. Aan de hand van allerlei parameters kunnen vrij exacte voorspellingen gemaakt worden wie bij een gekocht product ook een verzekering af zal sluiten. Door het analyseren van een foto van de huid kan een computer een diagnose stellen van een huidziekte en kan dit zelfs beter dan een hoog opgeleide dokter. Voorbeelden van machine learning die er nu al zijn en een impact zullen hebben op de wijze waarop we met elkaar omgaan en om willen gaan.

Augmen­ted Reality

Klaar zijn voor de 21ste eeuw betekent ook een heel andere kijk op industriële productie processen. Met een augmented reality bril op, (AR bril), kunnen operators van machines hun handen vrij houden van apparatuur, meerdere machines bedienen en kan er remote live door productieleiders worden meegekeken. Efficiënter, veiliger en tegen lagere kosten produceren is hiervan het resultaat.

Block­chain

Nog een “Next-is-now” voorbeeld: Blockchain de oorspronkelijke datastructuur achter het bitcoin netwerk ontwikkeld zich in rap tempo. Je kunt met deze technologie ook vaste, niet te kraken, distributie-of transactieregels vaststellen. Interessant om discussies over bijvoorbeeld eigendomsrecht of andere juridische vastleggingen te voorkomen.

Next is Now

Het is nu de tijd om anders naar je business te kijken. Alles is of wordt digitaal. Elk bedrijf wordt in feite een IT bedrijf. In China kun je op sommige plekken al niet meer met geld of een creditcard betalen. Betalen gaat met je persoonlijke QR code. We praten of gaan praten tegen onze speakers thuis die ons op basis van de beschikbare data het juiste antwoord geven of laten weten dat we deze vraag al gesteld hadden.

Kortom, deze fascinerende wereld is er nu al. We helpen graag om uw “nu” te bepalen. Dit doen we door het inzetten van low-code platforms, zoals Oracle Application Express (APEX) en Betty Blocks. Daarnaast kunnen we u adviseren en helpen op het gebied van data science, waaronder machine learning.

Neem Contact Met Ons Op

Graag komen wij in contact. Bel of mail om nader kennis te maken.
ir. Bauke den Otter
Senior BI & Data specialist
T: +31 (0)6-24700066
E: botter@itium.nl

Gerda Ackermann
Sourcing
T: +31 (0)6-11164731
E: gackermann@itium.nl

ir. N. Klaver
Senior Oracle Consultant
E: nklaver@itium.nl

V. Bax
Senior Oracle Consultant
E: vbax@itium.nl

A. Aten
Senior Oracle Consultant
E: aaten@itium.nl