Skip to main content

Data & AI:

het nieuwe goud.

Elk IT-systeem verzamelt data. Maar niet elk systeem slaat die data ook op, of maakt gegevens inzichtelijk. Een gemiste kans. Zeker nu de nieuwste generatie computers zoveel rekenpower heeft, dat met algoritmes supersnel interessante feiten naar boven gehaald kunnen worden.

NIEUWE KANSEN DOOR DATA-GEDREVEN WERKEN.

Data-gedreven werken is handig voor de klant, die graag een aanbod treft dat gebaseerd is op zijn specifieke interesses, zowel online als offline. Voor organisaties die willen groeien of een efficiencyslag willen maken, is data-gedreven werken zelfs bijna onontkoombaar. Wie gegevens optimaal combineert en visualiseert werkt doelmatiger en verbetert dus al snel z’n marktpositie.

DOOR DATA-ANALYSE:

  • Ken je je klant en zijn behoeften beter.
  • Leer je meer over machines en onderhoud binnen jouw bedrijf. 
  • Weet je welke marketingacties waar effect hebben.
  • Werk je sneller en efficiënter.
  • Verbeter je snel je concurrentiepositie.

Dataverzamelingstechnieken spelen tegenwoordig een rol bij verschillende soorten organisaties. Bij grote bedrijven, maar ook in de gezondheidszorg, in het onderwijs, bij het MKB of bij de overheid.

HOE BEGIN IK MET DATA-GEDREVEN WERKEN?

Data verzamelen gaat vaak makkelijker dan je denkt. Je begint heel eenvoudig met deze stappen:

  • Inventariseer eerst welke gegevens er bekend zijn binnen jouw organisatie.
  • Zet al deze informatie in een excelbestand.
  • Kijk of je de gegevens kunt combineren en in grafieken kunt verwerken.

Je zult zien dat je door gegevens te visualiseren al heel veel ideeën krijgt voor vervolgstappen.

ITIUM EN DATA-GEDREVEN WERKEN

Data vormen de kern van de bedrijfsprocessen die Itium bij allerlei opdrachtgevers onder handen neemt. Ruim voordat de term ‘data’ in de Google-zoekbalk getypt konden worden, was Itium er al volop mee bezig. Benieuwd wat data voor jouw bedrijf kunnen doen? Neem contact op met de experts van Itium.

DATA-ANALYSE EEN HOOFDROL GEVEN

Als je data-analyse en -optimalisatie een terugkomend onderdeel van jouw bedrijfsproces wilt laten zijn, is het handig dit te automatiseren. Zo krijg je optimaal inzicht in alle gegevens die beschikbaar en bruikbaar zijn.

DE EERSTE STAP

Hoe je je eerste stap zet op het gebied van automatische data-analyse? Ga eens in gesprek met de experts van Itium en begin met het bouwen van de fundering voor een data-gedreven organisatie, zodat ook jij uiteindelijk toe kunt werken naar Machine Learning en data-optimalisatie.