Skip to main content

Wat als je één van de grootste meubelfabrikanten ter wereld bent en hulp nodig hebt met het onderhoud van een specifiek deel van je applicatie? Dan kom je bij de experts van Itium uit. 

Een bekende Zweedse meubelgigant die ook in Nederland is gevestigd, had hulp nodig bij het onderhoud van een specifiek, technisch deel van hun IT omgeving. Een deel dat echte specialistische kennis nodig had, zodat de meubelgigant zonder zorgen door kon gaan met hun activiteiten. 

Via via werd Itium aangeraden en na een fijne kennismaking zijn de specialisten van Itium bezig gegaan met het verbeteren van de omgeving zodat onderhoud en beheer mogelijk was, zonder afbreuk te doen aan de bedrijfsactiviteiten. 

Verbeteren en monitoren

De oorspronkelijke applicatie die verbetering nodig had wordt gebruikt binnen een bepaald deel van het bedrijf en moest worden geïnstalleerd in een nieuwe omgeving. De applicatie kon niet zomaar worden gekopieerd, maar moest zorgvuldig worden ingebed in het bestaande applicatielandschap. Denk hierbij onder andere aan vele interfaces met andere systemen.

De applicatie is een ingewikkeld datawarehouse systeem, dat wordt ontsloten met een APEX applicatie. Itium heeft daaraan een eigen applicatie toegevoegd om het gehele proces goed te kunnen monitoren.

Na de installatie werd de applicatie en de gehele ETL straat (die gebaseerd is op Oracle/APEX)  in beheer genomen en is een uitgebreide SLA afgesloten. De SLA betreft zowel DBA werkzaamheden als applicatie beheer.

De succesvolle implementatie en het daaropvolgende beheer heeft ervoor gezorgd dat de meubelgigant zonder problemen zijn bedrijfsactiviteiten door kon zetten en daarnaast het hele proces goed kan monitoren. Kortom een succesvolle samenwerking met Itium.